Яйця за рік подорожчали на майже 57%
Державна служба статистики зафіксувала зростання цін на м'ясо, рибу та молочні продукти. Подорожчання продуктів тваринного походження зафіксували згідно з моніторингом цін від серпня 2020 року до серпня 2021 року.
Зокрема, яловичина подорожчала на 15,7% за рік, сягнувши відмітки 165 гривень за кілограм, повідомляє Держстат.
Станом на серпень 2021 року Служба статистики зафіксувала наступні середні ціни:
сало по 82,81 гривні за кілограм (на 13,0% дорожче, ніж у серпні 2020 року);
свинина – по 122,11 гривні (на 2,2% дорожче);
ковбаса варена першого ґатунку – по 113,06 гривні (на 13,6% дорожче);
куряче філе – по 111,39 гривні (на 27,5% дорожче);
курятина у тушках – по 69,94 гривні (на 34,0% дорожче);
морожена риба – по 84,87 гривні (на 6,0% дорожче);
яйця – по 26,29 гривні за десяток (на 56,6% дорожче);
молоко пастеризоване жирністю до 2,6% – по 26,62 гривні (на 7,2% дорожче);
сири м’які жирні – по 117,22 гривні (на 10,3% дорожче);
сметана жирністю до 15% – по 70,37 гривні (на 13,8% дорожче);
вершкове масло – по 47,41 гривні за 200 грамів (на 9,2% дорожче).