Виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4% в Україні в січні-травні 2016 року залишилося практично незмінним у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року – 7 млн декалітрів, а виробництво коньяку та бренді скоротилося на 5,1% – до 1 млн декалітрів, повідомила Державна служба статистики.
Виробництво горілки в травні 2016 року склало 0,9 млн дал, що на 3,5% більше, ніж місяцем раніше, і на 28,7% менше, ніж у травні 2015 року. Виробництво коньяку та бренді в травні поточного року склало 111 тис. дал, що на 43,2% більше, ніж місяцем раніше, і на 43,5% менше показника травня 2015 року.
Також повідомляється, що обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв в Україні в січні-травні знизився на 36,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 2,2 млн дал. У травні поточного року виробництво лікерів та інших спиртних напоїв склало 0,5 млн дал, що на 10,9% менше, ніж минулого місяця, і на 36,3% менше, ніж у травні 2015 року.
Дані наводяться без урахування окупованої території Криму та частини зони проведення антитерористичної операції.
Як повідомлялося, виробництво горілки в Україні в 2015 році скоротилося на 13% порівняно з 2014 роком – до 18,6 млн декалітрів, виробництво коньяку та бренді зросло на 12,9% і склало 2,95 млн декалітрів.
Джерело @ УНІАН