За вересень поточного року українські виробники експортували 39,9 тисяч тонн цукру, що є найбільшим місячним показником за останні 5 років. Про це йдеться у повідомленні асоціації “Укрцукор”.
Як наголошується, найбільше українського цукру поїхало до Шрі-Ланки – 11,52 тисячі тонн, на другому місці Грузія – 6,43 тисячі тонн, і закриває трійку лідерів Азербайджан – 4,62 тисячі тонн.
Значний обсяг “солодкого продукту” відвантажили до М’янми (4,24 тисячі тонн) та Таджикистану – 2,28 тисячі тонн.
“Останнім часом географія експорту зазнала значних змін, відтак серед країн-імпортерів українського цукру, окрім звичних нам країн СНД з’явились більш екзотичні Шрі-Ланка та М’янма”, – сказав Руслан Бутило, керівник аналітичного відділу “Укрцукру”.
“Вітчизняні виробники продовжують нарощувати виробництву цукру І категорії, що користується великим попитом”, – додав він.
Нагадаємо, що, за прогнозами “Укрцукру”, до кінця календарного року виробники експортують 250 тисяч тонн цукру.
Як повідомлялося, Україна в 2015-2016 маркетинговому році стала світовим лідером з експорту борошна з обсягом поставок 344 тисячі тонн.