За два літні і два осінні місяці проявилися два тренди – подорожчання м’ясо-молочної продукції, в тому числі яєць, і здешевлення овочів і бакалії, крім борошна, яка незначно подорожчала. Про це йдеться в матеріалі Сегодня.
За кількістю позицій найдорожчих продуктів лідирує Донецька область, де найвищі ціни на картоплю, овочі, борошно, гречану крупу. Найдорожче м’ясо і ковбаса – в Чернівецькій області, що займає одне з останніх місць за рівнем зарплат. Там м’ясо подорожчало за 4 минулі місяці більше, ніж в будь-якому іншому регіоні країни – на 23%, або на 22 грн/кг. З регіонів у Запорізькій області тепер найдорожча варена ковбаса – майже по 87 грн/кг (+25% або 17 грн), дорожче вона коштує тільки в Києві – 88 грн/кг.
Найбільший набір дешевих продуктів – на Хмельниччині, це яйця, картопля, цукор, хоча ціни на ці продукти там найнижчі – на 30-50 коп./кг у порівнянні з іншими областями. Київ може похвалитися найдешевшою гречкою – всього по 18,17 грн/кг (-5,97 грн/кг або на 33%). До речі, рік тому в столиці кіло гречки коштувало 38 (!) грн/кг, це був рекорд.