Компетентні органи України та Японії погодили міжнародний ветеринарний сертифікат для експорту свіжих яєць, призначених для споживання людиною з України до Японії.
Про це повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби України.
Детальніше ознайомитися з сертифікатом можна на офіційному сайті Держпродспоживслужби у розділі “Міжнародне співробітництво”, рубрика “Сертифікати на експорт з України“.
З січня по листопад 2019 року Україна експортувала 129 тис. тонн яєць на суму понад $104 млн, що на 22% перевищує ту, яку заробили на постачанні цієї ж продукції за аналогічний період 2018-го. Головними покупцями яєць були Об’єднані Арабські Емірати, Ірак і Віргінські острови.
Як повідомлялося раніше, у Європі, яйця, отримані від курей вільного вигулу, витісняють яйця, вирощені на великих птахофермах. Про це розповів Томас Вайц – депутат Європейського парламенту від партії Зелених (Австрія) і член Комітету з питань сільського господарства та розвитку села (AGRI).
“Європа поступово йде до отримання яєць від курей вільного вигулу. Вільний вигул удорожчує їх виробництво і створює конкуренцію між цим продуктом і яйцями, які вирощені більш дешевим способом”, – каже депутат Європарламенту.
Однак, за словами Томаса, його позиція – це не протекціонізм для виробників в Єропейському Союзі, а позиція за ознакою стандартів для всіх виробників.
Джерело @ seeds.org.ua