У 2019 році вироблено на 55% менше столових виноматеріалів, ніж роком раніше.
Загальне виробництво виноматеріалів в Україні за 2019 рік скоротилося на 50% у порівнянні з 2018 роком - до 9,88 мільйона декалітрів.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зокрема, виробництво виноматеріалів для шампанського та ігристих вин за рік скоротило.ся на 37% – до 1,9 мільйона дал, коньячних виноматеріалів – на 49% до 2,44 мільйона дал, їдалень - на 54,8% до 5,01 мільйона дал. При цьому виробництво кріплених виноматеріалів збільшилося на 11,4% – до 311,7 тисячі дал.
Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, виробництво горілки в Україні в січні-листопаді 2019 року скоротилася на 15,8%, бренді – збільшилась на 2,5%. У грудні минулого року Верховна Рада України прийняла закон про лібералізацію у сфері виробництва спирту та скасування державної монополії на спиртову галузь з 1 січня 2020 року.
Джерело @ УНІАН