НОВИНИ

ВВП України зріс на 2% - МЕРТ

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів заявила, що в четвертому кварталі 2015 року по відношенню до аналогічного періоду 2014 року, економіка України зросла на 2%. Про це заступник міністра сказала на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики, передає Економічна правда.

Експерт окреслив два сценарії розвитку української економіки після заяви МВФ

Після заяви Директора МВФ Крістін Лагард існують два потенційноможливі шляхирозвитку ситуації: або Уряд зуміє переконати Верховну раду продовжувати роботу над реформами, або уряд піде у відставку після чого послідує розвал коаліції та дострокові вибори, що зрештою призведе до припинення співпраці України та МВФ. Таку думку в інтерв'ю UBR.ua висловив керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій.

Закарпаття розвиватиме спільні інвестиційні проекти з Угорщиною

В понеділок у рамках офіційного візиту до м.Ніредьгаза (Угорщина) делегація від Закарпаття взяла участь у загальних зборах Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

В. Галасюк: "Економічну ситуацію в Україні не виправити еволюційними реформами"

Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, член Національної ради реформ, почесний президент Асоціації «Інноваційний розвиток України» Віктор Галасюк в інтерв'ю виданню Новое время поділився власним баченням причин актуальної економічної ситуації в Україні, обгрунтувавши недоліки економічної політики уряду та надавши власний рецепт виходу з економічної ями. Пропонуємо вашій увазі ключові та найбільш цікаві меседжі з даного інтерв'ю.

МФВ рекомендує підвищити податки для українців

Міжнародний валютний фонд рекомендував українській владі не опускати ставку єдиного соціального внеску нижче 28% і підняти граничний розмір ЄСВ до 25 розмірів прожиткового мінімуму. Про це йдеться в доповіді МВФ за результатами роботи місії Фонду в Україні.

У січні закарпатці сплатили майже 160 млн. грн. ЄСВ - ДФС

У Закарпатській області протягом січня 2016 року платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплатили 158 млн. 695 тис. грн. Про це йдеться у повідомленні відділу комунікацій ГУ ДФС у Закарпатській області.