Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» прогнозує зупинку подальшого зростання цін на цукор восени.
Про це повідомила аналітикиня УКАБ Світлана Литвин.
«Восени цього року очікується достатній урожай цукрових буряків з нормальними показниками цукристості, якщо погодні умови не внесуть свої значні коригування. Відповідно, новий сезон виробництва цукру, який почнеться восени, дозволить як мінімум зупинити подальше зростання ціни на продукт, а, можливо, призведе і до її зниження», — сказала вона.
Литвин зазначила, що у 2020 році 91% цукру було вироблено з української цукрових буряків, близько 9% – з імпортованого цукру-сирцю цукрової тростини.
Як повідомлялось раніше, УКАБ констатує, що в травні Україна імпортувала 60 тис. тонн цукру-сирцю, перекривши дефіцит цукру на внутрішньому ринку, що дозволить уникнути цінових стрибків.