01.09.2021 12:01
На 2021/2022 маркетинговий рік в Україні передбачається виробництво цукру на рівні 1,4 млн тонн, що на 30% більше ніж 2020/2021 МР.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.
Беручи до уваги суттєві перехідні залишки (422 тис. тонн) на початок минулого МР, загальна пропозиція цукру становитиме 1,74 млн тонн. Цього буде цілком достатньо для задоволення внутрішнього попиту, обсяг якого оцінюється у межах 1,25 млн тонн.
На сьогодні цукрова галузь України дозволяє виробляти до 2,0 млн тонн бурякового цукру в рік, що повністю забезпечує внутрішні потреби країни (1,1 – 1,2 млн тонн).
Зазначимо, що минулого 2020/2021 МР через несприятливі погодні умови в Україні було вироблено 1,1 млн тонн цукру, що на 25% менше ніж у 2019/2020 МР