Торік Україна експортувала 22 тис. тонн шоколаду до країни Європейського Союзу і посіла третє місце за цим показником серед країн поза межами об'єднання.
Про це повідомляє «Польське радіо» із посиланням на дані Євростату, передає AgroPortal.
Зазначається, що на частку України припало 13% імпорту цієї продукції.
Перше місце за Швейцарією (62 тис. тонн, частка 36%), друге – за Великою Британією (61 тис. тонн, частка 36%).
Водночас країни Європейського Союзу експортували 867 тис. тонн шоколаду та шоколадних батончиків до країн за межами Євросоюзу.
Найбільшим експортером була Німеччина – 221 тис. тонн, 26% від усього обсягу. На другому місці опинилися Нідерланди – 123 тис. тонн (14%), на третьому розмістилася Польща – 115 тис. тонн (13%).
До п'ятірки найбільших експортних партнерів за межами ЄС увійшла Велика Британія, яка отримала з ЄС 315 тис. тонн шоколаду (36%), США – 72 тис. тонн (8%), росія – 65 тис. тонн (7%), Канада – 31 тис. тонн (4%) і Австралія – 27 тис. тонн (3%).
Джерело @ Агробізнес Сьогодні