Найбільше в 2016 році скоротилися продажі соків, олії, м’яса і риби. Горілки теж стали пити менше, вина – так само, як і торік, а пива – більше. Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в Facebook.
“Асоціація постачальників проаналізувала продажі продуктів харчування в роздробі за перше півріччя 2015 і 2016 років. Висновок однозначний: їсти українці стали менше. Найбільше скоротилися в натуральному вимірі продажі соків – на 22% та олії – на 19%. Споживання м’яса ми скоротили на 14%, риби – на 8%, цукру на 18%. Навіть каву і чай почали пити рідше – їх продажі впали на 9 і 16% відповідно. Основа українського раціону – це крупи, макарони, картопля і хліб. Але споживання навіть основних продуктів сильно просіло: круп ми стали купувати на 7% менше у натуральному вимірі, макаронів – на 5%, картоплі – на 1% і хліба на 2%. Але наш схудлий гаманець не позначився на реалізації вершкового масла”, – написав експерт.
За інформацією Олексія Дорошенка, легальної горілки українці випили менше на 16%, вина стільки ж, скільки і роком раніше. Продажі пива в 2016-му збільшилися на 7%. Продажі мінеральної води у порівнянні з 2015 роком не змінилися.
“Ось в чому собі не відмовляли, так це в яйцях – їх ми купили на 5% більше, ніж роком раніше”, – зауважив експерт.
У грошовому вимірі вперше з 2014-го роздрібний товарооборот у першому кварталі 2016 року збільшився на 3%. Таке збільшення аналітик пов’язує з інфляцією.
Джерело @ За матеріалами газета по-Українськи