За підсумками трьох місяців 2019 року вітчизняне виробництво кондитерських та хлібобулочних виробів знизилось на 3,9% та 4,5% відповідно, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2018 року.
Водночас виробництво шоколадних виробів демонструвало незначну, але все ж таки позитивну динаміку – 0,8%. Українські шоколадні вироби демонструють збільшення (47,3 тис. т у 2019 році проти 46,9 тис. т у січні-березні 2018).
Причиною такої ситуації є збільшення виробництва цукерок з вмістом алкоголю (+ 8,9% у січні-березні), шоколаду у брикетах, пластинах чи плитках з додаванням зернових культур (+ 51,9%), шоколаду у брикетах, пластинах чи плитках з начинкою ( +10,3%) та шоколаду і аналогічні вироби з вмістом какао в брикетах, пластинах чи плитках масою більше 2 кг ( 24,3%).
Перший квартал року відзначився зниженням виробництва хлібобулочних виробів (- 4,5% проти показника 2018 року).
“Підтримкою негативної тенденції слугувало зниження вітчизняного виробництва у ключових секторах за рахунок зниження пропозиції борошна на вітчизняному ринку та зменшення внутрішнього споживання”, – пояснила керівник аналітичного відділу UFEB Олександра Кищук.
Джерело @ Finance.ua