У 2020 році Держпродспоживслужба перевірить понад 28 тис. суб’єктів господарювання.
«Державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин у 2020 році буде здійснюватися відповідно до наказу Держпродспоживслужби від 26 листопада 2019 року № 1150 «Про затвердження щорічного плану державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини». Щорічний план на 2020 рік передбачає перевірку 28 тис. 122 суб’єктів господарювання (+5600 суб’єктів господарювання у порівнянні з 2019 роком)», – сказала вона.
За її словами, перевірка проводитиметься у формі аудиту системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – 4 тис. 760 перевірок (+433 аудити).