В Україні спостерігається збільшення вартості цукру. Про це повідомляє голова асоціації “Укркондпром”.
За словами фахівця, на цей час вартість продукту на полях України на 30-40% дорожча, ніж ціни, що встановлені на європейському ринку.
Також експерт зазначив, що у зв’язку з подорожчанням цукру в країні зросла вартість кондитерських виробів.
Він заявив, що в цілому нині спостерігаються світові тренди на зростання цін продуктів і сировини, проте з урахуванням внутрішньої специфіки української держави, у нас ціни найбільше вдарили по цукру.
“Можна було б імпортувати цукор, але заважають мита“, – сказав він, зазначаючи, що аналогічне положення справ стосується і вартості зерна.
Нагадаємо, що Україна в січні цього року істотно скоротила експорт цукру – 1,79 тисячі тонн на 919 тисяч доларів.
Показник майже в 10 разів нижче за аналогічний період минулого року, коли країна експортувала цукру 17,4 тисячі тонн, повідомляють в Науково-практичному центрі бурякоцукрового виробництва.